Behandelingen

Meer informatie over:

Acnebehandeling

Tijdens een acnebehandeling wordt de huid grondig gereinigd en volgt er een dieptereiniging, dat wil zeggen: het verwijderen van mee-eters en eventuele puistjes.
Dit is een erg belangrijke stap in de behandeling omdat talg de voedingsbron van de acnebacterie is. Vervolgens wordt er gebruik gemaakt van een fruitzuur- of chemische peeling. Dit doen we om talg te reduceren en beter te reguleren. Een peeling haalt heel intensief dode huidcellen van jouw huid af, dit is nodig om tot een gezonde en stralende huid te komen. De peeling is altijd afhankelijk van jouw huidconditie.

Voor een optimaal resultaat is het erg belangrijk dat de juiste producten worden gebruikt.
Behandeling + producten + advies = resultaat

In overleg gaan we kijken hoeveel behandelingen er nodig zijn.

Duur behandeling: 30-45 minuten
Tarief: 82,-

Vergoeding?
Let op: bent jij aanvullend verzekerd? Dan wordt een deel van de behandelingen vergoed, zonder gebruik te hoeven maken van je eigen risico! Wij geven je graag meer uitleg hierover tijdens een vrijblijvende intake.

Klik hier voor meer informatie.

Pro-age behandeling

Begin jij je te storen aan fijne lijntjes en rimpeltjes die met producten van de drogist niet verdwijnen? Met een pro-age behandeling lukt dit vaak wel! Tijdens deze behandeling kunnen we gebruik maken van een intensieve peeling. Deze peeling wordt aangebracht na een grondig gereinigde huid.
De peeling zorgt ervoor dat de eerste huidlaag na 2-5 dagen versneld afschilfert. De huid hersteld zich vanzelf en ziet er hierna frisser, jonger en egaler uit.
Let op: in sommige gevallen vormen zich zichtbare velletjes en korstjes die een bruine kleur hebben. Houdt hier rekening mee als je een behandeling boekt.

De peelings waar wij gebruik van maken zijn de TCA peelings van TOSKANI. Dit zijn de meest intensieve en effectieve peelings.
Met de toepassing van chemische actieve ingrediënten zijn deze peelings gebaseerd op het stimuleren van huidvernieuwing op een versnelde en gecontroleerde manier met als eindresultaat: een nieuwe, gezond huid.
Het herstel is erg afhankelijk van de peeling. Het is erg belangrijk je huid goed te beschermen tegen zon-licht. Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig.

Duur behandeling: 30 minuten
Tarief: 90,-

Couperose behandeling

Tijdens een couperose behandeling maken we gebruik van onze geweldige Elvii laser van Laservision. Deze laser zit op 532 nanometer. De laser wordt op de huid gezet en het groene licht van deze KTP laser wordt door de rode kleurstof in het bloedvaatje geabsorbeerd. Wanneer deze lichtbundel geabsorbeerd wordt komt er warmte vrij en door deze warmte breekt het bloedvaatje af. Dit wordt vervolgens door ons natuurlijke afweersysteem afgevoerd.

– 100% veilig
– Effectief
– Lichte warme ‘pijnsensatie’. Behandeling is goed te doen
– Snel resultaat

Welk resultaat kan ik verwachten?
Je ziet direct resultaat na de behandeling, het vaatje is weg. Na ongeveer een week is eventuele zwelling weg en is de huid herstelt.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Bij 1 vaatje is 1 behandeling vaak voldoende. Bij couperose zijn er wellicht meerdere behandelingen nodig, meestal zo’n 2-4. Mogelijk zijn er jaarlijkse onderhoudsbehandelingen nodig.

Extra tips
Gevoelig voor gesprongen bloedvaatjes?
– Douche niet te heet
– Pas op met extreme warmte en extreme kou
– Mijd pittig eten
– Voorzichtig met alcohol
– Gebruik de juiste huidproducten!

Duur behandeling: 30 – 60 minuten
Tarief:
1 vaatje 95,-
Meerdere vaatjes/couperose 135,-

Skinpen/Medische microneedling

Wat is medische microneedling?
De huid in de diepte vernieuwen, zónder oppervlakkige schade aan te richten en met minimale downtime. Dit kan met de SkinPen. De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. Naast het behandelen van acné-littekens is een behandeling met de SkinPen geschikt voor het verstevigen en egaliseren van de huid door het stimuleren van fibroblasten, die collageen en elastine aanmaken. Ook fijne lijntjes verminderen of verdwijnen en we kunnen zelfs poriën verfijnen met behulp van de medische microneedling behandelingen. Dit is DE favoriete behandeling van Kelly & Manon, maar óók van onze cliënten!

Hoe werkt deze behandeling?
Met medisch microneedling worden door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medische micro-needling is effectief en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat.

Wat kunnen we behandelen?
Een SkinPen behandeling kan voor vele indicaties worden ingezet:
– Acné-littekens
– Fijne lijntjes
– Pigmentvlekjes (bijv. zonbeschadigingen)
– Doffe huid
– Grove huidstructuur
– Vergrote poriën of een verslapte huid

Voordelen SkinPen:
1. Snel herstel
2. 100% veilig
3. Laag risico
4. Voor alle huidtypen
5. Tevreden cliënten
6. Niet pijnlijk
7. 365 dagen in te zetten

Na de behandeling
Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er behoorlijk roder uitzien en warm/prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na de behandeling ontvang je 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen. Dit is bij de prijs inbegrepen.
Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

VRAAG & ANTWOORD
Hoe verloopt een behandeling?
Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd. Vervolgens wordt een dunne laag Skinfuse Lift HG aangebracht om de huid te beschermen tegen schuren en wrijven tijdens de behandeling. Tijdens de behandeling voelt u een vibrerende prikkeling op de huid. De behandeling duurt gemiddeld 45 minuten.

Wat voel ik direct na de behandeling?
Afhankelijk van het behandelede gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm/prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen.

Hoe verzorg ik mijn huid na de behandeling?
In de komende 24 uur na behandeling mag de Skinfuse Lift HG extra aangebracht worden voor de nodige hydratatie (je ontvangt een protocol voor thuis). De 24 u daarna breng je de Skinfuse RESCUE crème aan. Deze crème helpt je huid te kalmeren, te verzachten en te herstellen.

Wat kan ik de dagen na de behandeling verwachten?
Na enkele dagen kan uw huid lichte schilfering vertonen door afstoting van dode huidcellen. Aanvankelijk kan de nieuwe huid wat lichter van kleur zijn, in vergelijking met de niet behandelde huid. Dit trekt na verloop van tijd bij.

Wanneer is het eindresultaat van de behandeling zichtbaar?
4 weken na een SkinPen kuur zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het aanmaakproces van collageen en de uitwerking hiervan kan echter tot een jaar doorwerken. Onderzoek heeft aangetoond dat de deelnemers 80% verbetering zagen na één maand, na 6 maanden was dit verhoogd naar een verbetering van 90%.

Hoe vaak moet ik de behandeling herhalen?
Bij een behandeling gericht op huidverjonging wordt een minimum van 3 behandelingen geadviseerd. Bij een behandeling van acné-littekens en andere intensere indicaties worden 6 behandelingen geadviseerd.

Tarieven:
1 behandeling 190,-
3 behandelingen 539,- (kuurvorm)
6 behandelingen 749,- (kuurvorm)
* Er zit minsten 4-6 weken tussen de behandelingen
** Ben je aanvullend verzekerd? Afhankelijk van de huidklacht kan de behandeling worden vergoed!

Microdermabrasie behandeling

Microdermabrasie is eigenlijk een soort ‘scrub’- behandeling. Door middel van een diamantenkopje worden dode huidcellen verwijderd. De doorbloeding wordt door deze behandeling ontzettend gestimuleerd. De huid ziet er na deze behandeling weer een stuk frisser uit!
Ook wordt microdermabrasie vaak toegepast bij de acnebehandeling en bij de pro-age behandeling. De huid wordt voor en na de behandeling goed gereinigd.
Tijdens de behandeling voel je een plaatselijk vacuüm op de huid met daarbij een licht schavend gevoel. De intensiteit van de behandeling wordt aangepast aan jouw huid en de aard van de klacht. De behandeling kan van oppervlakkig tot middeldiep tot zeer diep worden uitgevoerd. Na de behandeling kan de huid roodheid vertonen, maar deze zal na de behandeling snel verdwijnen. Ook kan de huid licht gloeiend aanvoelen, alsof je in de zon hebt gezeten.

Duur: ca 30 minuten
Tarief: 65,-

Pigmentbehandeling

Pigmentvlekken of zonnevlekken komen veel voor. Pigment is een kleurstof die door speciale cellen in de huid wordt aangemaakt, de zogenaamde melanocyten oftewel pigmentcellen. Onder invloed van hormonen en ultraviolette stralen worden de pigmentcellen aangezet om pigment aan te maken. Dit pigment wordt vervolgens via uitlopers van de pigmentcellen overgebracht naar de omringende huidcellen. De meeste mensen hebben vanaf middelbare leeftijd wel één of meer donkere plekjes, vaak in het gezicht. Deze pigmentvlekken ontstaan vooral op een huid dat veelvuldig is blootgesteld aan de zon. Tijdens een pigmentbehandeling wordt de huid grondig gereinigd. Hierna wordt er een chemische peeling toegepast of we kiezen samen voor een SkinPen behandeling. Door een behandeling met een chemische peeling schilfert de extra pigment in de huid af na ca. 3-5 dagen.

Vergoeding?
Let op: bent jij aanvullend verzekerd? Dan wordt een deel van de behandelingen vergoed, zonder gebruik te hoeven maken van je eigen risico! Wij geven je graag meer uitleg hierover tijdens een vrijblijvende intake.

Productadvies
Tijdens het productadvies geven we jou volledig advies met betrekking tot een goede skincare routine. Het gebruik van een goede SPF is altijd aan te raden, vooral als je gevoelig bent voor de aanmaak van pigment.

Duur behandeling: ca. 20-30 minuten
Pigmentbehandeling gelaat 85,-

Laserontharing

Bij HuidInstituut Borne kan overbeharing of ongewenste haargroei gericht verwijderd worden middels de Lightsheer diodelaser. Deze laser is door de Amerikaanse keuringsdienst FDA goedgekeurd en wordt beschouwd als de ‘gouden standaard’ voor haarreductie en is zeer effectief, veilig en snel.

Naast overbeharing en ongewenste haargroei kan de Lightsheer diodelaser ook ingezet worden voor ingegroeide haren, irritatie en ontstekingen na scheren, epileren of harsen en bij hidradenitis suppurativa of zelfs bij sinus pilonidalis (zie huidaandoeningen).
De energie van de laserstraal wordt omgezet in warmte, waardoor de haarfollikel beschadigd raakt en nieuwe haargroei niet meer mogelijk is. De energie van de laser richt zich op het pigment rond de haarwortel en kan enkel de haartjes laseren die voldoende pigment bevatten. Hierom is het niet mogelijk om blonde, grijze of rode haren te laseren.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om permanente haarreductie te bereiken omdat alleen de haren in de actieve groeifase verwijderd kunnen worden. Niet alle haren bevinden zich in dezelfde groeifase.
Omdat de haren in verschillende fases groeien, zijn er gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig. Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de haar, huidskleur en de locatie waar de haren zich vinden.

Tijdens de behandeling voel je kleine en warme ‘prikjes’, alsof er met een elastiek tegen de huid geschoten wordt. De huid zal voor een korte tijd warm aanvoelen waarbij de huid wordt gekoeld.
Het is erg belangrijk dat gedurende zes weken voor én zes weken na de behandeling je huid niet wordt blootgesteld aan zonlicht. De huid dient beschermt te worden met een SPF met minimaal factor 30, om verbranding aan de huid te voorkomen. Om de behandeling effectief te laten verlopen mogen de haartjes tijdens het behandeltraject niet geëpileerd of geharst worden. Eventueel knippen of scheren mag wel.

Duur behandeling: 30-60 minuten

Vergoeding
Laserontharing bij vrouwen in het gezicht kan vaak (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Wil je zeker weten of je in aanmerking komt voor vergoeding? Neem dan contact op met je eigen zorgverzekeraar.

Tarieven
Afhankelijk van het behandelgebied. Klik hier voor de tarieven pagina.

Volg ons op Instagram